HomeCoachingCounsellingExecutieve coachingManagementCommunicatieVeiligheidReferentiesContact

 

 

 

Trainingsaanbod


Wie aan het hoofd staat van een organisatie vindt vaak niemand tegenover zich die de zaken bij de naam kan noemen — of dat zelfs maar durft te doen. Kritische vragen stellen aan de grote baas brengt immers risico’s met zich mee. Zo kan een cultuur ontstaan waarin de baas altijd gelijk heeft en veranderingen steeds moeilijker tot stand komen.

Rubicon Rotterdam Rijnmond verzorgt executive coaching voor leidinggevenden die de confrontatie met een kritische gesprekspartner willen aangaan. Die geen behoefte hebben aan schouderklopjes, maar aan discussies op het scherp van de snede.

Geen complimentjes maar door zijn coaching opleiding en ervaring kan de wijsgerig analyticus zo’n sparring partner zijn. Hij neemt geen genoegen met mooie woorden, maar stuurt aan op een ondubbelzinnige positiebepaling. Hij geeft de executive die tegenover hem zit geen complimentjes, maar vraagt genadeloos door. Zo wordt nieuw inzicht geboren.

Persoonlijke ontwikkeling
Veel executives hebben op weg naar de top offers gebracht in termen van hun persoonlijke ontwikkeling. De druk om goed te presteren liet soms weinig ruimte voor het ontplooien van andere kwaliteiten. Vervolgens ontdekken ze dat het juist die andere, persoonlijke kwaliteiten zijn, die het leven de moeite waard maken.

Daarom richt onze executive coaching zich niet uitsluitend op zakelijke dilemma’s, maar evenzeer op ‘de baas als mens’. Wie zichzelf kent, en zichzelf weet te waarderen, kan ook beter leiding geven aan anderen.

Lange en kortere trajecten
Executive coaching-sessies duren een uur en zijn één-op-één. Ze vinden plaats op een afgesproken locatie, met een frequentie van (gemiddeld) eens per twee weken. Wie weinig tijd heeft, kan ook kiezen voor coaching per E.mail

Neem contact op voor meer informatie of voor een eerste, vrijblijvende afspraak