HomeCoachingCounsellingExecutieve coachingManagementCommunicatieVeiligheidReferentiesContact

 

 

 

 

      Trainingsaanbod diverse soorten coaching:

 

Coaching:
Onze coaches zijn gecertificeerd volgens de School voor coaching. Bij onze coaching gaan wij uit van de principes die gelden voor de School voor Coaching te Leiden.
Wij verstaan onder Coachen de ander "leren te leren". Vormgeven aan zelfsturing en actiever worden in (mee) denken en handelen. "Een balans tussen zingeving en resultaat". Bij coachen hanteren wij de visie van uw organisatie.

 

Individuele coaching:
Ook met uw individuele coachingsvragen kunt u bij ons terecht. Wij hebben een uitgebreide ervaring in individuele coachingstrajecten. In een eerste gesprek wordt met u bekeken welke vragen centraal staan. In 6 tot 10 sessies worden deze vragen steeds verder uitgediept. Wij maken hierbij gebruik van diverse instrumenten en technieken.
Coaching is een adequaat middel gebleken in tal van situaties zoals:
- als leidinggevende nieuw binnen een afdeling opereren
- samenwerkingsproblemen
- nieuwe impuls aan uw loopbaan
- een dreigend vastlopen.

 

Teamcoaching:
Teamcoaching richt zich op patronen in interactie en onderliggende opvattingen binnen het team. Door de teamcoach wordt het groepsproces gestimuleerd om de organisatie doelstellingen te realiseren. Het team wordt begeleid in de ontwikkeling van een minder goed functionerend team naar een goed werkend team, waarbij feedback geven en optimale samenwerking belangrijke randvoorwaarden zijn.


Coachend Leidinggeven:
Wij verzorgen trainingen op het gebied van coachend leiding geven. De moderne leidinggevende is coach. Op zijn minst beschikt hij of zij over coachingsvaardigheden:
Het talent om de prestaties en het leervermogen van de medewerkers te verbeteren. Niet door instructies of opdrachten maar door in tweegesprekken talenten en ideeën van de ander boven water te brengen.
Wij werken volgens de metafoor van de door  A. de Saint-Exupery (schrijver van 'De Kleine Prins') gegeven metafoor:
"Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout aan te slepen, het werk voor te bereiden en de taken te verdelen, maar leer de mensen verlangen naar de eindeloze zee." 
In het eerste gedeelte van de training wordt er gekeken naar de vragen:
-    Wat is coachend leidinggeven?

-    Wie ben ik dat ik mag coachen?
-    Welke vaardigheden heb ik en welke mis ik nog?
-    Wat is het verschil tussen coachen en managen en tussen coachen
    
en leidinggeven? 
De basis van coaching is dat inzichten en resultaten tot stand komen door dynamische interactie. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, evenals het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de gecoachte persoon.
 

In het tweede gedeelte ligt het accent meer op oefenen in coachingsvaardigheden.
Uw eigen praktijk speelt hierbij een belangrijke rol.